Over ons: Jeugd

Doe Maar Mee Band

Wat een enthousiasme! Veel kinderen hebben zich aangemeld om mee te doen met de Doe Maar Mee Band - Lemmer. Super leuk! Aanmelden is dan ook niet meer mogelijk. Wel mag je komen kijken tijdens het oefenen (maandags van 16.00 - 16.45 uur in De Hege Fonnen) en kennis maken met de Doe Maar Mee Band. 

WAT IS EEN DOE MAAR MEE BAND?

Een Doe Maar Mee Band is een orkest waar kinderen – met én zonder muziekervaring – op een laagdrempelige manier de mogelijkheid krijgen mee te doen aan o.a. een (groot) live optreden.
Dit concept is al meerdere malen succesvol gebleken in andere gemeentes en nu starten we een pilot in De Fryske Marren!
Deze pilot is voor de kinderen (en scholen) in de basis GRATIS en richt zich voornamelijk op de groepen 5 t/m 8. Voor leerlingen van groep 4 is er een aparte instroom via school mogelijk.
Samen met 5 andere muziekverenigingen uit de Fryske Marren én It Toanhús doen wij mee!


WAAROM DOE JE MEE AAN DE DOE MAAR MEE BAND?
Spelen in een orkest is een hele leuke ervaring en stimuleert allerlei zintuigen. Zo leer je in een orkest naar jezelf en de ander te luisteren en met elkaar samen te werken. Je krijgt de kans om een instrument(en) te proberen en je zult zien dat je al heel snel met een liedje kan meespelen. 

De Doe Maar Mee Band is onderdeel van de Kindermuziekweek. Elk jaar wordt er in het teken van deze week een nieuw Kindermuziekweeklied gemaakt. Dit jaar is het thema: Energie! Dit lied zal sowieso onderdeel zijn van het repertoire.

En vergeet de optredens niet. 

Op dinsdag 2 april is er om 19.00 uur een 'lokaal' optreden, samen met Crescendo.

Ook krijg je de kans om 2 keer met een groot orkest te spelen, want op de Onderwijsmarkt (5 april – De Hege Fonnen) & het Toanhûs Festival (6 juli – Joure) spelen alle Doe Maar Mee Bands uit De Fryske Marren samen en vorm je samen een groot orkest.NOG EVEN ALLES OP EEN RIJ:

- Kinderen uit groep 5 t/m 8 van alle basisscholen uit Lemmer kunnen meedoen aan de Doe Maar Mee Band. Je maakt nieuwe muziekvrienden!
- De muzieklessen worden gegeven op maandagmiddag van 16.00 - 16.45 uur in De Hege Fonnen. De eerste les is op maandag 5 februari.
- Er zijn ook optredens! 
- De muzieklessen zijn heel breed. Je gaat muziek maken op blaas- en slagwerkinstrumenten, je leert ritmes, je speelt mee met leuke liedjes ... en nog veel meer! En dat samen met je medemuzikanten van de Doe Maar Mee Band! Samen muziek maken is geweldig!
- De Doe Maar Mee Band lessen zijn gratis.
- De instrumenten worden beschikbaar gesteld door Crescendo.
- Doe jij mee? Leuk!! Dan rekenen we erop dat je er elke maandagmiddag aanwezig bent bij de Doe Maar Mee Band. Dat is wel zo leuk, ook voor de andere muzikanten.

Mocht je nog vragen hebben, kijk dan op  It Toanhus Doe Maar Mee Band 
Of neem via email contact op met:
Contactpersoon Doe Maar Mee Band – Lemmer
Roos van de Meent - roosmeenthet@gmail.com

Muziek is goed voor kinderen

'Muziek is ongelooflijk belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit talloze studies’, zegt hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder. Actief zijn met muziek stimuleert de hersennetwerken en bevordert nieuwe verbindingen. Scherder: ‘Muziek zet je hersenen in werking; dat is geweldig voor het opgroeiende brein.'
Bron: Meer muziek in de klas.

Bekijk het filmpje van NPO4


Muziek maken op een blaasinstrument is heel geschikt voor kinderen. Trompet, bugel, bariton of saxofoon zijn voorbeelden van instrumenten van een fanfareorkest. De muzieklessen worden in Lemmer gegeven via It Toanhûs.

Blaasmuziek in de klas

Met de opening van het nieuwe seizoen 2022/2023, is  het project "Blaasmuziek in de klas" van start gegaan! Een samenwerking tussen Crescendo en basisschool De Arke Lemmer. Leerlingen uit groep 6 konden zich aanmelden om 5 weken een blaasinstrument uit te proberen. De lessen 'Blaasmuziek in de klas' waren op school.
Bekijk het filmpje van de presentatie op 11 oktober 2022!

Is blaasmuziek ook wat voor jou?
Wil jij ook graag leren muziek maken op bijv. een bugel, trompet, trombone, bariton, saxofoon of slagwerk? Neem dan contact met ons op. Wij regelen een instrument voor je, de lessen worden in Lemmer via It Toanhûs gegeven. Meer info?
Mail naar info@crescendolemmer.nl of bel met  06 5186 1513 (Christina van der Bijl)

Terug naar Over ons

E-mailen